Wednesday, October 15, 2008

Pasar Tani Pelancongan Bandar Seremban

Semalam bermulalah apa yang dinamakan Pasar Tani Pelancongan Bandar Seremban. Idea ini datang dari Yang Di Pertua saya setelah melihat kejayaan apa yang dinamakan Pasar Warisan yang di adakan setiap pagi Ahad di Jalan Utam Singh, Seremban. Kami pun diminta untuk mencari tapak yang sesuai. Akhirnya tapak letak kereta di antara pejabat kami dengan Kompleks Mahkamah Syariah Seremban dipersetujui.

FAMA iaitu jabatan yang bertanggungjawab terhadap Pasar Tani diminta menguruskan Pasar Tani Pelancongan ini. Perbezaannya dengan Pasar Tani biasa ialah daging, ayam dan ikan tidak dibenarkan. Ini bertujuan untuk memastikan kebersihan tapak ini.

Sepanduk ini menceritakan segala-galanya. Bangunan di belakang itu ialah pejabat saya.


Peniaga yang mula-mula medirikan gerai. Banguan di belakang itu ialah Mahkamah Syariah Seremban. Sebelum ini ia berkongsi dengan Mahkamah Tinggi Seremban yang sekarang sudah berpindah ke Seremban 2.


Pandangan di waktu pagi.Pandangan di waktu petang. Pelanggan masih kurang kerana mungkin di hari pertama. Diharapkan lebih ramai pelanggan akan datang di minggu-minggu yang akan datang.


No comments: